24-09-11

Falco - BS Waregem: wedstrijdverslag

Vandaag Falco Gent- Bent merkschoenen Waregem. Dit beloofd een lastige wedstrijd te worden. Een wedstrijd waaruit we zouden moeten bijleren.

Quarter1: Falco start hard en op snelheid maar we dragen toch ons steentje bij en volgen het tempo. We maken wel enkele domme fouten in dit eerste quarter. De defense van falco is hard low stands en close defense waardoor we enkele balverliezen maken. Falco maakt ook enkele aanvallende fouten in dit quarter. We werken hard voor iedere bal, we werken om bij te blijven, wat ook lukt in het eerste quarter. Tot in de laatste 2 minuten waarin we nog 8 punten achter kwamen. Pech ook in deze laatste 2 minuten aangezien Pieter uitviel met een wonde aan de kaak.

Quarterstand:23-15

Quarter2:de eerste minuten van de twee quarter waren een voortzetting van de laatste2 minuten van het eerste kwart. We verzwakten een beetje maar bleven van ons af bijten en vechten. We kregen ook een beetje holder de bolder basket omdat we de kalmte verloren. We verloren een beetje de concentratie. Geen defensieve transitie meer en we kregen fast-breaks tegen. We liepen zelf ook wel enkele fast-breaks en bleven punten maken en hard werken. We vertikten het om toe te geven aan Falco. En weer in de laatste 2 minuten krijgen we teveel punten tegen. We kregen veel te veel punten tegen in dit quarter. En toonden een hele andere attitude dan die in het eerste kwart.

Quarterstand:24-12

Quarter3: De peptalk van de coach tijdens de time heeft zijn werking niet gemist. We zien terug een beetje van de vurigheid uit het eerste kwart. Falco maakt gebruik van een fullcourt press waardoor we wat balverliezen krijgen. Onze defense is terug vinniger en op aanvallend vlak spelen we terug mee. We veroorzaken balverliezen bij Falco, maar ze lopen nog steeds teveel fast-breaks. Weer krijgen we in de laatste minuten teveel punten tegen.

Quarterstand:29-14

Quarter4: Was een quarter van uitputting we bleven sukkelen met fast-breaks van Falco. Er viel ook een vrijwillige en technische fout voor Falco. we bleven hard werken maar het viel op dat we meer en meer verzwakten, fysiek maar ook mentaal. We bleven werken voor ons punten en probeerden zoveel mogelijk punten van Falco af te snoepen. Het streefdoel was om Falco niet aan de kaap van de 100 punten te laten komen. Maar we sukkelden al heel de match met die laatste 2 minuten en die kwamen er nu aan. Met nog 19 seconden op het bord mocht falco in aanval op 97 punten stonden ze. Maar ze leden een balverlies. De coach zei: het zit in ons maar we moeten ervoor werken, we moeten het willen. Dus 1 boodschap blijven werken guys
It’s all about the team.

Quarterstand:23-21

Eindstand: 99-62

De commentaren zijn gesloten.