24-09-11

Falco - BS Waregem: wedstrijdverslag

Vandaag Falco Gent- Bent merkschoenen Waregem. Dit beloofd een lastige wedstrijd te worden. Een wedstrijd waaruit we zouden moeten bijleren.

Quarter1: Falco start hard en op snelheid maar we dragen toch ons steentje bij en volgen het tempo. We maken wel enkele domme fouten in dit eerste quarter. De defense van falco is hard low stands en close defense waardoor we enkele balverliezen maken. Falco maakt ook enkele aanvallende fouten in dit quarter. We werken hard voor iedere bal, we werken om bij te blijven, wat ook lukt in het eerste quarter. Tot in de laatste 2 minuten waarin we nog 8 punten achter kwamen. Pech ook in deze laatste 2 minuten aangezien Pieter uitviel met een wonde aan de kaak.

Quarterstand:23-15

Quarter2:de eerste minuten van de twee quarter waren een voortzetting van de laatste2 minuten van het eerste kwart. We verzwakten een beetje maar bleven van ons af bijten en vechten. We kregen ook een beetje holder de bolder basket omdat we de kalmte verloren. We verloren een beetje de concentratie. Geen defensieve transitie meer en we kregen fast-breaks tegen. We liepen zelf ook wel enkele fast-breaks en bleven punten maken en hard werken. We vertikten het om toe te geven aan Falco. En weer in de laatste 2 minuten krijgen we teveel punten tegen. We kregen veel te veel punten tegen in dit quarter. En toonden een hele andere attitude dan die in het eerste kwart.

Quarterstand:24-12

Quarter3: De peptalk van de coach tijdens de time heeft zijn werking niet gemist. We zien terug een beetje van de vurigheid uit het eerste kwart. Falco maakt gebruik van een fullcourt press waardoor we wat balverliezen krijgen. Onze defense is terug vinniger en op aanvallend vlak spelen we terug mee. We veroorzaken balverliezen bij Falco, maar ze lopen nog steeds teveel fast-breaks. Weer krijgen we in de laatste minuten teveel punten tegen.

Quarterstand:29-14

Quarter4: Was een quarter van uitputting we bleven sukkelen met fast-breaks van Falco. Er viel ook een vrijwillige en technische fout voor Falco. we bleven hard werken maar het viel op dat we meer en meer verzwakten, fysiek maar ook mentaal. We bleven werken voor ons punten en probeerden zoveel mogelijk punten van Falco af te snoepen. Het streefdoel was om Falco niet aan de kaap van de 100 punten te laten komen. Maar we sukkelden al heel de match met die laatste 2 minuten en die kwamen er nu aan. Met nog 19 seconden op het bord mocht falco in aanval op 97 punten stonden ze. Maar ze leden een balverlies. De coach zei: het zit in ons maar we moeten ervoor werken, we moeten het willen. Dus 1 boodschap blijven werken guys
It’s all about the team.

Quarterstand:23-21

Eindstand: 99-62

19-09-11

BS Waregem - Brasschaat: wedstrijdverslag

Landelijke Kadetten

Zat 17/9/2011

BS Waregem  – BBC Brasschaat A            55 - 39

We begonnen wat slapjes aan de match, vooral in defense . Desondanks wisten we een degelijke voorsprong uit te bouwen (20 – 5 na Q1). Na wat slordige passen en gebrek aan focus wist Brasschaat stap voor stap dichterbij te komen. Er was geen organisatie meer en beperkten we ons aanvallend spel tot wat individuele acties. Integenstelling tot Brasschaat dat steeds beter in de wedstrijd kwam

 In de 2de helft liep het spel wat wisselvallig met afwisselend pieken van Brasschaat en Waregem. Geen van beide ploegen konden echter hun stempel op de wedstrijd zetten. Na 40 min spelen bleek Brasschaat aan het kortste eind te trekken. De eindstand was 55-39.

15-09-11

Guco Lier - BS Waregem

Q1: Lier speelde de bal goed rond tegen een niet zo agressieve defence van Waregem.

De offence van Waregem liep wat stroef zo won Lier Q1.

 

Q2: Een beter verdedigend Waregem kwam op het terrein.

In offence namen ze de juiste keuzes. Lier had het moeilijk met de defensie van Waregem, ze raakten gefrustreerd waarop Waregem op en over Lier ging.

 

Q3: Waregem was vastberaden om geen 2 keer dezelfde fout te maken en controleerde Lier waarbij Ze verder uitliepen.

Lier maakte geen punten meer tot op het einde van het derde quarter, toen konden ze nog een aantal punten scoren en probeerden zich toch nog in de wedstrijd te profileren.

 

Q4: Waregem bleef sterk en volwassen spelen en gaf Lier geen kans meer op de overwinning.

Zo is de eerste competitiezege van Waregem een feit!

 

Tim Haeck

Bekerwedstrijd: Bent Schoenen Waregem - Guco Lier

In het eerste quarter kwamen we moeilijk in onze offensieve opstelling.

We waren er nog niet bij met onze gedachten. Daardoor keken we al snel tegen een achterstand van 10 punten aan.

 

In het tweede quarter konden we een vuist maken. Door onze sterke defence kwam Lier niet meer tot makkelijke scores, er werd gewerkt voor elkaar.

De laatste minuten zijn we uitgelopen zodat we konden rusten met een voorsprong van 13 punten.

 

In het derde quarter was Lier weer sterker dan ons, onze vastberadenheid was gedaald en we waren vermoeid omdat sommigen al een match in de benen hadden.

 

In het vierde quarter kwamen ze tot op gelijke hoogte. Vanaf dan was het een spannende nek aan nekrace tot aan het slot, waarbij we jammer genoeg aan het kortste eind trokken.

Eindstand 55-57.

 

Pieter Dhont