06-11-12

Wedstrijdverslag

Beker van Vlaanderen Landelijke kadetten BS Waregem – BBC Falco Gent  (79-75)

 

Met dank aan de invallende scheidsrechters kon 45min. later dan voorzien gestart worden met wat gezegd moet worden een spannende wedstrijd.

 

Wat al duidelijk was tijdens de opwarming werd waarheid, tegen een goed bij shot zijnde en gestalterijke ploeg zou het heel lastig worden.

Falco startte sterk  en we werden al vlug op achtervolgen aangewezen. Zo goed als alle rebounds waren voor hen en in de omschakeling waren ze net ietsje vlugger. Onze shots gingen niet of net niet binnen,  wat resulteerde in een 13-25 na de eerste 10 minuten. Het tweede quarter brengt geen beterschap, we konden het spel van Falco niet stoppen waardoor er een 30-49 op het scorebord stond aan de rust. Gelukkig kon Berend ons via de vrijworplijn behoeden van een nog grotere achterstand. We hadden nog niet goed gespeeld dus de hoop op beter kon alleen maar in ons voordeel zijn.

Met een strakke verdediging en betere afwerking slagen we erin om het 3° quarter winnend  (16-12) af  te sluiten. De laatste 10 minuten worden dus gestart met een 15 puntenkloof in het voordeel van Falco. Onze supporters beginnen er terug in te geloven en Falco begint nerveuser te spelen en krijgt geen controle meer over hun spel. Zo zie je maar dat een basketwedstrijd alle kanten op kan want op drie minuten van het eindsignaal konden we als thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen. De spanning was te snijden.

Met een 68-68 op het scorebord moest nog eens vijf minuten in extra tijd alles uit de kast gehaald worden om dit tot een goed einde te brengen wat  met medewerking van onze supporters dan ook gelukt is. We hebben gewonnen en dat was toch het doel! Op naar de volgende ronde…..

 

Michiel

De commentaren zijn gesloten.