29-09-13

wedstrijdverslag

De Pinte vs Waregem (landelijke kadetten)

Beide ploegen begonnen aan de wedstrijd met een paar spelers minder. De Pinte kon die vervangen door 2 kadetten die met de junior competitie meedoen. Onze bank was dunner bevolkt dan anders. We wisten dat deze match ons de meeste tegenstand zou geven van dit voorseizoen. Toch begonnen we met een vastberadenheid dat wij deze wedstrijd zouden winnen.

We begonnen de match met een lichte voorsprong van 5 punten, maar De Pinte kwam terug via een drie-punter.  Het was steeds eronder, erop of erboven. Een grote voorsprong hadden we nooit, omdat we geen geluk hadden bij de afwerking. De eerste quarter was voor ons met een 20-21 voorsprong.

 In de 2de quarter begonnen wij een stuk sneller te spelen en hierdoor werden punten gemaakt. Iets over halfweg van deze quarter kwamen we op een kleine voorsprong van 6 punten,  die we verder konden aandikken.  Aan de rust kwamen we tot een mooie stand 29-39, maar hadden al een serieuze foutenlast. Conditioneel waren we blij met de rust…

De 3de quarter was ongeveer dezelfde als de quarter ervoor, alleen liepen we niet echt uit. De Pinte kon punten maken, maar wij ook, door onder meer 2 driepunters op een rij. Het bleef een kloof van 10p : 46-55 omdat wij heel sterk waren in de rebound en De Pinte in deze quarter wat minder precies afwerkte. De foutenlast werd langs weerzijden aangedikt.

De 4de quarter  begon met 4 punten op rij voor De Pinte, maar toch slaagde De Pinte er niet in om de kloof te dichten  : 56 – 66 met nog 6 minuten te spelen.  Tijd was in ons voordeel. We moesten de tijd gebruiken van de coach maar voor sommige spelers was dit niet al te gemakkelijk.  De vermoeidheid was er en het hoofd koel en helder houden was al een heel stuk moeilijker geworden. Maar toch : de kloof bleef. De Pinte kon deze niet meer dichten. Eindstand 61-69.

Dit was een spannende en een mooie wedstrijd op het scherp van de snee. We hebben deze match zeker ook  te danken aan de vele rebounds (van  1 iemand in het bijzonder...)

 

Nu op naar de volgende match, opnieuw en met het mes tussen de tanden.

De commentaren zijn gesloten.