14-10-13

wedstrijdverslag

Verslag bekermatch van Vlaanderen U18 tussen Bulldogs Boortmeerbeek versus Bent shoes Waregem.

 

Vandaag hadden we onze eerste bekercompetitiematch van Vlaanderen in Boortmeerbeek. Persoonlijk nog nooit van gehoord, zodus vlug eens googlen. Een provinciale ploeg uit Vlaams Brabant was het resultaat.

De weergoden waren ons slecht gezind want in een gietende regende reden we richting Boortmeerbeek. Zou dit ook een invloed op onze match hebben?

We gingen de eerste minuten wat aarzelend van start zodat de thuisploeg kon aanklampen. Maar dan vonden de roodhemden het welletjes en staken ze een tandje bij. Langzaam maar zeker begonnen de Bulldogs de macht op de spel te verliezen en konden we de eerste periode afsluiten met een 4-27 stand. In de tweede periode bleven we ons tempo hoog houden met goed gecombineerd basket en een heel strakke defence in het achterhoofd. We gingen met 10-55 de koffiebreak in.

Na de korte pauze wou de coach geen verzwakking en porde hij ons aan te blijven focussen op de match. Door de gepaste rotaties bleef dit uit en kon de thuisploeg toch nog profiteren van onze weinige foutjes in onze defence. We sloten de derde periode met een 20-96 af. Game over!

De vierde en laatste periode (27-115) was er eentje die teveel was. We gingen over op het rustig controleren van de match. De thuisploeg, die had gestreden voor wat ze waard was, was toch een paar maatjes te klein voor de rode helden uit Waregem.

Nu op naar de volgende match en dit zal hoogstwaarschijnlijk Leuven Bears A worden. Dus, mannen, we zijn gewaarschuwd, geef het maximum van jezelf, geloof erin en je zult zien dat alles wel goed komt!

 

 

Speelden: Louis Logie, Jente Lezy, David Denoulet, Manu Denoulet, Pieter-Jan Boderé, Jakob Marcou, Louis Vanderhaegen, Jonas Vandamme en Arthur Crapé

De commentaren zijn gesloten.