15-10-13

Wedstrijdverslag

12/10/2013 - Waregem vs Wezenvrienden G’bergen

Vermits we enkele gekwetsten hebben in onze ploeg, zijn we blij dat we voor deze match beroep  kunnen doen op een aantal miniemen. 

We beginnen de match met een goede defence en de ballen gaan vlot binnen.  Een mooie eerste quarter  eindigt op 38-8.  

Na deze stevige eerste quarter verslapt onze defence en worden we wat nonchalanter in de afwerking.  De tegenstander vindt zijn draai en kan wat beter scoren.  De punten gaan gelijk op. Bij het afsluiten van het tweede quarter staan we op 61-31

Na de rust voeren we in het derde quarter de instructies van de coach weer wat beter uit (strakkere defence !!)  en drijven we het tempo op.  We sluiten deze quarter af met 86-42.  Halen we de 100?

In het vierde quarter blijft het tempo hoog en de defence strak.  We gaan voorbij de kaap van 100 en  eindigen de match met een mooie 120-51.

14-10-13

wedstrijdverslag

Verslag bekermatch van Vlaanderen U18 tussen Bulldogs Boortmeerbeek versus Bent shoes Waregem.

 

Vandaag hadden we onze eerste bekercompetitiematch van Vlaanderen in Boortmeerbeek. Persoonlijk nog nooit van gehoord, zodus vlug eens googlen. Een provinciale ploeg uit Vlaams Brabant was het resultaat.

De weergoden waren ons slecht gezind want in een gietende regende reden we richting Boortmeerbeek. Zou dit ook een invloed op onze match hebben?

We gingen de eerste minuten wat aarzelend van start zodat de thuisploeg kon aanklampen. Maar dan vonden de roodhemden het welletjes en staken ze een tandje bij. Langzaam maar zeker begonnen de Bulldogs de macht op de spel te verliezen en konden we de eerste periode afsluiten met een 4-27 stand. In de tweede periode bleven we ons tempo hoog houden met goed gecombineerd basket en een heel strakke defence in het achterhoofd. We gingen met 10-55 de koffiebreak in.

Na de korte pauze wou de coach geen verzwakking en porde hij ons aan te blijven focussen op de match. Door de gepaste rotaties bleef dit uit en kon de thuisploeg toch nog profiteren van onze weinige foutjes in onze defence. We sloten de derde periode met een 20-96 af. Game over!

De vierde en laatste periode (27-115) was er eentje die teveel was. We gingen over op het rustig controleren van de match. De thuisploeg, die had gestreden voor wat ze waard was, was toch een paar maatjes te klein voor de rode helden uit Waregem.

Nu op naar de volgende match en dit zal hoogstwaarschijnlijk Leuven Bears A worden. Dus, mannen, we zijn gewaarschuwd, geef het maximum van jezelf, geloof erin en je zult zien dat alles wel goed komt!

 

 

Speelden: Louis Logie, Jente Lezy, David Denoulet, Manu Denoulet, Pieter-Jan Boderé, Jakob Marcou, Louis Vanderhaegen, Jonas Vandamme en Arthur Crapé

07-10-13

wedstrijdverslag

We waren naar Opwijk afgereisd met 8 cadetten en 2 miniemen. Zij deden het heel goed bij hun  eerste match bij ons. De wedstrijd kwam vrij  moeizaam op gang, na 4 minuten was het nog altijd 2-2. omdat de afwerking minder goed was, liepen we maar een paar punten uit (7-11). In de 2de quarter was onze defense al strakker, we konden onze kloof al iets groter maken (16-35). Na de rust waren  we helemaal in vorm, de defense bleef strak ( letterlijk opgevat door één van de spelers), de afwerking ging ook al veel beter want de shots vlogen nu binnen. En zo hadden we in 1 quarter de score verdubbeld van in de eerste helft (21-69). Toen hebben we de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld met harde defense. En 1 van onze shoters wou nog eens tonen dat hij kon shotten vanaf de middenlijn en op het belsignaal vloog hij binnen. Het was in ieder geval een mooie afsluiter van deze wedstrijd (30-87).

 

 

 

7-11

16-35

21-69

 

30-87