05-10-15

wedstrijdverslag

 

4/10/2015     SGOLBA AALTER – BSW U18 Landelijk    58 - 72

Vandaag zag ik een mooie wedstrijd. Aalter is een mooi uitgebalanceerde ploeg, een mix van miniemen en eerstejaars kadetten. Dat opent - voor hen althans - perspectieven! Enkele Aalternaars waren heus uit de kluiten gewassen basketters. Met overwicht in gestalte hebben we het altijd moeilijk. Het spel diende wat aangepast te worden met de gevolgen van dien.

We vingen de wedstrijd aan met snel, eenvoudig maar heel doeltreffend basket. Sgolba coach Baete greep binnen de minuut in met een donderpreek. Effectief, ware het niet dat de kloof al geslagen was. De thuisploeg was op achtervolgen aangewezen. Zij hebben het gat nooit meer kunnen dichtrijden.

Met een mix van ploegspel, enkele technische hoogstandjes en lange afstand schoten stond het halverwege 32 - 45. De break had ons niet zoveel deugd gedaan. We misten aan efficiëntie en moesten rekenen op onze ijzeren verdediging om het verworven verschil te behouden. Aalter gaf zich nooit gewonnen ( een sterke skill overigens!) en trok zelfs het laatste kwart naar zich toe.

Nu wij nog een maatje te sterk waren was het al goed dat we hen in dit deel van de competitie troffen. Revanche over drie weken in De Treffer. Allen daarheen voor een leuke pot b-ball. Een zien of we er alsnog brandhout kunnen van maken...

Gegroet, Mario.

De commentaren zijn gesloten.