05-10-15

wedstrijdverslag

 

4/10/2015     SGOLBA AALTER – BSW U18 Landelijk    58 - 72

Vandaag zag ik een mooie wedstrijd. Aalter is een mooi uitgebalanceerde ploeg, een mix van miniemen en eerstejaars kadetten. Dat opent - voor hen althans - perspectieven! Enkele Aalternaars waren heus uit de kluiten gewassen basketters. Met overwicht in gestalte hebben we het altijd moeilijk. Het spel diende wat aangepast te worden met de gevolgen van dien.

We vingen de wedstrijd aan met snel, eenvoudig maar heel doeltreffend basket. Sgolba coach Baete greep binnen de minuut in met een donderpreek. Effectief, ware het niet dat de kloof al geslagen was. De thuisploeg was op achtervolgen aangewezen. Zij hebben het gat nooit meer kunnen dichtrijden.

Met een mix van ploegspel, enkele technische hoogstandjes en lange afstand schoten stond het halverwege 32 - 45. De break had ons niet zoveel deugd gedaan. We misten aan efficiëntie en moesten rekenen op onze ijzeren verdediging om het verworven verschil te behouden. Aalter gaf zich nooit gewonnen ( een sterke skill overigens!) en trok zelfs het laatste kwart naar zich toe.

Nu wij nog een maatje te sterk waren was het al goed dat we hen in dit deel van de competitie troffen. Revanche over drie weken in De Treffer. Allen daarheen voor een leuke pot b-ball. Een zien of we er alsnog brandhout kunnen van maken...

Gegroet, Mario.

Kalender, uitslagen en stand U18A 2015-2016

Bent Schoenen Waregem J18 A

U18 A 2015-2016

Ploegfoto's en BM Gembo 398.JPG

01-10-15

wedstrijdverslag

26/09/2015   BSW U18 Landelijk – BBC JEUGD GENTSON   107 - 29

 

Tijd voor een evaluatie zei Mario, en hij kroop in zijn pen. Wie kent er deze nog: als je geen vijftig punten kunt maken, kan je geen wedstrijd winnen! Welnu, op vijf wedstrijden kregen we 232 punten tegen. We zouden er een challenge kunnen van maken…

 

Of het nu Oostkamp, Gent of Aalter is: het maakt allemaal zoveel niet uit, die eerste ronde is een must en we moeten erdoor en nog wel liefst zonder al te veel gebroken neuzen. Ik hoor elk weekend wel eens de vraag of we tevreden en goed bezig zijn. In elk geval beter dan de vijand denk ik dan. De beoordeling zelf laat ik over aan de coach. Over wijsheden gesproken: het is makkelijker om een goede pas te geven dan drie man voorbij te dribbelen!

 

De grootste uitdaging is om telkens weer opnieuw de boog gespannen te houden. Het splijtende basket van weleer is bij momenten zichtbaar en zeker latent aanwezig. Twee centuries en menig driepunters achter de rug willen we in de terugronde brandhout zien. Voor de spelers die zin hebben in spaghetti: daar is nog werk aan de winkel!

 

 

Tot zondag in Aalter, MariJ.